Tot mai puține locuri de muncă în străinătate

0

Angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 68 locuri de muncă, mult mai puține ca în urmă cu un an, când slujbele disponibile erau de ordinul sutelor. Acum doar patru țări oferă posturi: Germania (22), Irlanda (20), Polonia (17) și Norvegia (9).

Germania caută 22 lucrători în departamentele producție și ambalare. Cerințele angajatorului sunt: cunoașterea limbii germane la un nivel bun și pregătire profesională în domeniul tehnic și/sau experiență în operarea liniilor de producție industrială.

Irlandezii caută 20 de ambalatori manual, care să aibă cunoștințe de bază de limba engleză, iar polonezii vor 17 muncitori în diferite domenii industriale, în special construcții, meserii care sunt deficitare și la noi.

Norvegienii caută cinci vopsitori și tinichigii auto care știu limba engleză și un medic pentru reabilitare profesională, la fel, bun cunoscător de engleză, scris și vorbit, dar și doi montatori de folii ferestre/parbrize mașini, cu experiență de minim doi ani, posesori de permis de conducere categoria B și cunoscători ai limbii engleze. De asemenea, sunt căutați și doi tâmplari cu experienţă, permis de conducere categoria B și cunoscători ai limbii engleze.

Persoanele cu domiciliul în judeţul Botoşani interesate trebuie să se adreseze consilierului EURES, Gabriela Drobotă din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Botoşani, pentru a fi înregistrate în baza de date pentru munca în străinătate. Înscrierea în baza de date pentru munca în străinătate se realizează pe baza următoarelor documente: cererea tip (se completează la sediul agenţiei), copie act identitate, CV, adeverinţă medicală „apt pentru muncă”. Persoanele selectate vor fi contactate de către angajator.

Deja ai votat!
se încarcă...