Cămin de îngrijiri lovit grav de Covid în cea mai sumbră zi din pandemie

Nu mai puţin de 35 de persoane dintr-un centru de îngrijire din judeţ au fost confirmate cu noul coronavirus. Este vorba de persoane internate în Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Adăşeni, destinat beneficiarilor cu dizabilităţi care au nevoie de îngrijiri speciale. Majoritatea din aceştia sunt cu afecțiuni psihice, cu vârste de peste 40 de ani.

Autorităţile sanitare raportează cel mai sumbru weekend din punct de vedere al îmbolnăvirilor cu Covid de la începutul pandemiei. Duminică, numărul cazurilor pur şi simplu a cunoscut cea mai mare creştere din martie până în prezent.

În condiţiile în care se știe că la sfârşit de săptămână numărul total al cazurilor scade, în acest weekend la Botoșani a fost înregistrat cel mai mare număr din pandemie. Nu mai puţin de 87 de cazuri au fost raportate duminică, adică la fel de multe ca vineri şi sâmbătă la un loc. Acest fapt a făcut ca acest final de săptămână să fie cel mai sumbru din punct de vedere al îmbolnăvirilor cu Covid.

Astfel, în doar trei zile, autorităţile au înregistrat 177 de noi cazuri, adică mai mult decât totalul din lunile iulie sau august.

Deja ai votat!