Medic botoşănean rănit grav de trenul Dorohoi-Iaşi. Mecanicul de tren era băut (video)

Un accident feroviar a avut loc în seara zilei de vineri, 16 octombrie a.c, la o trecere de nivel cu calea ferată dintre localitățile Iacobeni și Vlădeni, din județul Iași.

Trenul care circulă pe ruta Dorohoi – Iași a lovit o mașină și a târât-o peste 200 de metri. Din primele informaţii, se pare că șoferul unui autoturism Volkswagen nu s-a asigurat la trecerea cu calea ferată și a fost surprins și izbit în plin de trenul care se deplasa pe ruta Dorohoi-Iași, informează DorohoiNews.ro.

În urma impactului, șoferul autoturismului a fost grav rănit și preluat de o ambulanță care l-a transportat de urgență la un spital din Iași.

Șoferul implicat în accidentul feroviar petrecut vineri seară, în județul Iași, este fiul primarului comunei Ibănești din județul Botoșani. În prezent, el este încă în stare critică, fiind internat pe secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului „Sf. Spiridon” din Iași.

Bărbatul, de circa 30 de ani, este medic rezident cardiolog în cadrul renumitului Institut de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. George I. M. Georgescu” din Iași şi este fiul primarului de Ibăneşti, Romică Magopeţ.

Accidentul feroviar s-a petrecut ca urmare a traversării căii ferate a rutei Dorohoi-Iași fără asigurare în prealabil. Autoturismul condus de către medic a fost acroșat în plin de tren și târât circa 200 de metri, tânărul suferind mai multe traumatisme și leziuni. O ambulanță l-a transportat spre spital, unde a fost operat de urgență. Acesta se afla singur în mașină în momentul impactului.

Polițiștii l-au testat pe mecanicul de tren, acesta fiind în stare de ebrietate. Mai exact, avea o alcoolemie de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Atât șoferul, cât și mecanicul de tren, vor avea dosare penale.

Deja ai votat!