21 de unităţi de învăţământ botoşănene aplică scenariul roşu

Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoșani monitorizează dinamica scenariilor de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, aceasta fiind influențată de evoluția situației epidemiologice din fiecare localitate.

Ana Maria Loghin, inspector şcolar şi purtător de cuvânt în cadrul IŞJ, a anunţat că, astăzi, 19 octombrie, în 21 de unităţi de învăţământ botoşănene activitatea se desfăşoară online. În această categorie se regăsesc unităţile din municipiul Dorohoi, ce aplică scenariul roşu începând cu 12 octombrie şi Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, unde toţi elevii şi profesorii au început de astăzi activitatea online.

În conformitate cu datele centralizate, la nivelul județului Botoșani, în 438 unități de învățământ activitatea este organizată după Scenariul 1 (verde), cu participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

În alte 16 unități de învățământ se aplică Scenariul 2 (galben). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

Deja ai votat!