Se opresc ploile

0
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Săptămâna pe care o începem astăzi va pune capăt ploilor, prognozează meteorologii. Chiar dacă temperaturile vor fi mici la începutul săptămânii, per total, ele se vor menține încă peste normalul termic al perioadei.

Astăzi, cerul va fi mai mult noros și temperaturile maxime vor atinge doar 14ºC, în timp ce minimele vor coborî spre pragul de îngheț, adică 2ºC. Vântul va sufla slab cu maxim 5-7 km/h. Mâine, soarele va pune stăpânire pe cer și va străluci pentru majoritatea suprafeței județului. Chiar dacă vântul va fi insesizabil, temperaturile se vor menține pe același palier scăzut, 13ºC – maximele și 2ºC – minimele.
De miercuri dimineață, însă, temperaturile vor începe să crească. Maximele se vor apropia de 16ºC, în timp ce minimele din timpul nopții vor fi de 6ºC-7ºC. Și asta, chiar pe fondul unui cer mai mult noros. Joi și vineri vom avea parte de o creștere a maximelor spre 20ºC și a minimelor spre 7ºC-8ºC.
Weekend-ul va aduce o scădere ușoară a temperaturilor în tot județul. Sâmbătă, temperaturile maxime se vor menține în jurul a 17ºC, iar duminică de 16ºC, în timp ce minimele se vor situa pe platoul de 7ºC-8ºC.

Nivel optim de apă în stratul de ogor


Potrivit meteoromania.ro, în județul Botoșani, în stratul de sol 0-20 centimetri, ogor, este optimă
. Totuși, în stratul de 0-100 de centimetri, din cauza faptului că multe terenuri nu au fost scarificate, solul prezintă deficite de apă. Ca totul să revină în limite apropiate de normal avem nevoie de o iarnă cu multă zăpadă.

Săptămâna aceasta, regimul hidro-termic din aer și sol va fi favorabil desfăşurării proceselor de creștere și dezvoltare la rapiță, orz și grâu de toamnă. Starea de vegetație a plantelor se va prezenta bună și medie în culturile înființate în epoca optimă În semănăturile efectuate tardiv, starea de vegetație a plantelor se va prezenta medie și slabă.
Deja ai votat!
se încarcă...