Botoșănean arestat la Bacău pentru o escrocherie cu centrale termice

Un botoșănean în vârstă de 35 de ani a fost arestat în județul Bacău sub acuzația de înșelăciune. Acesta ar fi pus la cale o escrocherie pentru a cumpăra centrale termice la prețuri mai mici.

Tânărul, Ionuț V., ar fi beneficiat de sprijinul unui complice, Nicolae A., în vârstă de 25 de ani, din județul Iași, care a ajuns și el în spatele gratiilor. Victime ale șarlataniei au căzut două magazine din Bacău care aparțin unor firme renumite de bricolaj: Dedeman și LeRoy Merlin. Firmele au sesizat imediat poliția. Dați în consemn de polițiștii de la Investigații Criminale, suspecții au fost capturați. Botoșăneanul a fost ridicat săptămâna trecută, iar complicele a fost prins în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac.

Metodă ingenioasă folosită de suspecţi

Potrivit polițiștilor băcăuani, faptele s-ar fi petrecut în vara acestui an, iar metoda folosită de cei doi suspecți ar fi fost una destul de ingenioasă. Aceștia înlocuiau etichetele centralelor termice cu ale unor produse mai ieftine. „În perioada iunie-iulie, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că, la două societăţi comerciale din municipiul Bacău, cu ocazia achiziţionării unor centrale termice, persoane necunoscute au indus în eroare angajaţii, aceştia schimbând etichetele bunurilor în cauză cu cele ale unor bunuri cu preţ mai mic. Urmare a activităţilor specifice efectuate, poliţiştii au reuşit identificarea a doi bărbaţi. Unul de 25 ani, era din judeţul Iaşi iar al doilea de 35 ani, din judeţul Botoşani. Ambii erau bănuiţi de comiterea faptelor iar pe numele acestora au fost emise mandate de aducere”, au precizat reprezentanții IPJ Bacău.

Capturați săptămâna trecută, ambii suspecţi au fost conduşi la sediul Poliţiei Municipiului Bacău, fiind reţinuţi pentru 24 de ore sub acuzația de înșelăciune. Ulterior, ei au fost prezentați în fața instanței de judecată și arestați preventiv pentru 30 de zile. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

Deja ai votat!