Controalele anti-Covid fac victime și în rândul agenților economici

Nu mai este de glumit. Autoritățile au început să aplice sancțiuni și agenților economici care nu respectă măsurile pentru prevenirea și limitarea infectării cu SARS-CoV 2. S-a întâmplat ieri, când echipele de control au verificat mai multe unități și au aplicat patru sancțiuni în valoare de 11.000 de lei administratorilor de firme care nu au înțeles să se conformeze.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean, controalele au fost organizate în sistem integrat, din echipele care au efectuat verificări în teren făcând parte polițiștii botoșăneni, polițiști locali, jandarmi, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinare, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Ministerului Transporturilor și Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului.

„Echipele de control au verificat 59 societăți comerciale, persoane fizice autorizate cu privire la respectarea recomandărilor și interdicțiilor impuse pe timpul stării de alertă și 114 mijloace de transport persoane, dintre care 54 mijloace de transport public în comun, fiind legitimate 896 persoane. Astfel, urma neregulilor constatate au fost aplicate 20 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 12.000 de lei, 16 dintre acestea fiind aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv pentru nepurtarea măștii de protecție, în valoare de 1.000 lei, două sacțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de diminuare a impactului riscurilor de către operatorii economici în valoare de 6.000 lei și alte două sancțiuni pentru fapte de natură economică în context COVID-19, în valoare de 5.000 lei”, a arătat Simona Pușcașu, din cadrul Compartimentului de Relații Publice al Inspectoratului de Poliție Județean.

Reprezentanții instituțiilor de control spun că seria acțiunilor pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului SarsCov 2 va continua și în perioada următoare. Din acest motiv, botoșănenii sunt sfătuiți să păstreze distanțarea fizică, să poarte mască de protecție, să nu se expună la riscuri și să respecte toate măsurile de protecție dispuse de autorități în această perioadă.

Deja ai votat!