joi, martie 28, 2024
AcasăLocal BTGrevă japoneză la AJOFM

Grevă japoneză la AJOFM

Federaţia Sindicatelor din Ministerul Muncii și Protecției Sociale (MMPS) a declanşat greva japoneză în instituții. Federația acuză lipsa dialogului cu ministrul de resort, Violeta Alexandru, şi denigrările angajaţilor venite chiar de la şeful instituţiei.

„Noi am dus greul pandemiei. Odată cu pandemia a venit peste un val de treaba, dar ne-am adaptat, am făcut plățile pentru ajutorul de șomaj, pentru 41,5% și toate celelalte cu programele pe care le avem, cu aplicațiile pe care le avem și dumneaei este tot nemulțumită”, a declarat Gabriela Dobrotă, liderul Sindicatul AJOFM Botoșani, afiliat la Federaţia Sindicatelor din Ministerul Muncii.

„Doamna ministru Victoria-Violeta Alexandru ar trebui să înţeleagă că nu lipsa de implicare a funcţionarilor din instituţiile MMPS a dus la problemele generate în sistem, ci o serie de lipsuri de natură logistică şi organizatorică înregistrate la toate nivelurile, generate de ne punerea în aplicare a unor prevederi legale aflate deja în vigoare, sau de neadaptarea unor măsuri legislative noi la situaţia prezentă, care să faciliteze desfăşurarea cat mai eficientă a activităţii acestor instituţii”, se arată într-un comunicat al organizaţiei sindicale.

Alte revendicări vizează deblocarea posturilor vacante, asigurarea echipamentelor de lucru şi plata orelor suplimentare.

Neaplicarea Legii nr.127/2019, punct de start în declanșarea grevei japoneze

Totodată, sindicaliştii arată că tergiversarea aplicării Legii nr.127/2019 a dus la nerespectarea art. 157. Acest prevedea, ca încă din anul 2019, Casa Națională de Pensii Publice să suplimenteze personalul caselor de pensii şi să asigure fondurile necesare dotării cu mobilier, logistic, consumabile, tehnică de calcul, medii de stocare şi comunicaţii în vederea recalculării dosarelor de pensii (aproximativ cinci milioane de dosare).

În context, aceştia solicită şi înlocuirea parcului auto existent şi depăşit din punct de vedere tehnic pentru inspectoratele teritoriale de muncă.

„Sperăm ca prin această formă de manifestare, ministrul Muncii să se implice activ în rezolvarea revendicărilor şi nu în defăimarea şi criticarea angajaţilor, acţiuni ce nu conduc decât la decredibilizarea instituţiilor statului. Un ministru trebuie să fie implicat în dialog permanent cu partenerii sociali şi dedicat în activităţi de dezvoltare a ministerului, nu în activităţi de manipulare şi dezinformare sperând, prin acestea, în creşterea propriei imagini publice”, subliniază Federaţia citată.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
12.2 ° C
12.2 °
10.6 °
71 %
6.3kmh
100 %
joi
20 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...