Omul Elenei Udrea trimis să candideze din partea PMP Botoșani (video)

Omul de casă al Elenei Udrea, Cristian Petrescu, a fost împins de conducerea națională a Partidului Mișcarea Populară (PMP), să candideze la Botoșani pe prima poziție la Senat.

Într-o conferință de presă organizată la Hotel Rapsodia, PMP și-a prezentat lista de candidați la parlamentare, în speranța că partidul va obține măcar pragul național de 5%, iar la distribuire va prinde un loc – două de parlamentari și prin județele cu rezultate modeste, așa cum este și Botoșani.

Listă de candidaţi ai organizaţiei locale deschisă de un bucureştean

Deși toată lumea se aștepta ca primul de pe lista la Senat să fie președintele organizației locale, Corneliu Popescu, cel care a candidat fără succes la șefia Consiliului Județean (CJ), conferința de presă a demonstrat contrariul. Lista va fi deschisă de un bucureștean, Cristian Petrescu, fost ministru, pentru trei luni, în Guvernul Ungureanu. Ceea ce l-a făcut mai cunoscut a fost faptul că de-a lungul guvernării PDL și după a fost un susținător necondiționat al Elenei Udrea și a lui Traian Băsescu.

„Eu am cedat candidatura mea la Senat pentru un candidat trimis din București. Este prietenul meu Cristian Petrescu, fost ministru al Dezvoltării, iar așa cum am spus încă din ianuarie, la Camera Deputaților îl susțin pe Cezar Vizitiu cu toată forța, pentru că cred că trebuie să apară tineri în politică. Cristi, cu toate că este un vechi membru de partid și fondator al mișcării populare este și el destul de tânăr. Deci amândoi sunt până în 50 de ani”, a declarat președintele organizației locale a PMP, Corneliu Popescu.

La rândul său, Cristian Petrescu (foto) a declarat că a venit să candideze la Botoșani în ciuda opoziției soției, care îi spunea că este cam departe, dar l-ar fi convins să vină să candideze la noi în județ Masterplanul de dezvoltare al Botoșaniului făcut de Corneliu Popescu. „Or cine ar putea să fie mai potrivit să dezvolte județul Botoșani, decât un fost ministru al Dezvoltării?”, a întrebat retoric Petrescu, recunoscând apoi că până la acest moment ar mai fi ajuns în județ doar de trei ori, dar niciodată când era ministru.

Primul loc la Camera Deputaților este ocupat de Cezar Vizitiu, tânărul pe care inițial PMP îl anunțase candidat la Primăria Botoșani și cel care se ocupă de organizarea filialei locale, din postura de secretar al organizației. Acesta ar fi, de fapt, cam singurul loc care ar putea intra în discuții pentru o eventuala redistribuire. Lista este completată de foști candidați de primari și de tineri.

Lista candidaților PMP pentru Camera Deputaților

1. Cezar Cristian Vizitiu
2. Corneliu Popescu
3. Anca-Tania Ciubotaru
4. Lucica Nicolina Mistrinescu
5. Mădălina Sânziana Vecliuc
6. Dorinel Răileanu
7. Elena Alexa
8. Alexandru Cătălin Iosub

Lista candidaților PMP pentru Senat

1. Cristian Petrescu
2. George Popescu
3. Dionisie Teodor Vizitiu
4. Elena Magdalena Constantinică
5. Gabriel Sârbu

Deja ai votat!