Condamnat cu suspendare după un accident mortal

Un tânăr implicat într-un accident mortal produs chiar în centrul municipiului Botoșani, în vara anului 2017, a fost condamnat de magistrații Judecătoriei Botoșani la o pedeapsă de trei ani de închisoare pentru ucidere din culpă. Instanța a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. Bogdan Răzvan Purice urmează să fie supus unui termen de supraveghere de trei ani şi va trebui să respecte mai multe măsuri.

Magistraţii au decis: muncă neremunerată şi achitarea cheltuielilor de judecată

Tânărul va trebui să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii la Primăria municipiului Botoşani sau la Direcţia de Drumuri şi Poduri Botoşani, pe o perioadă de 60 de zile. Totodată, va trebui să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de probaţiune. De asemenea, botoșăneanul va trebui să achite toate cheltuielile judiciare, care depășesc 1.700 de lei. Sentința a fost pronunțată săptămâna trecută și nu este definitivă, hotărârea instanței putând fi contestată la Curtea de Apel Suceava.

Tragedia a avut loc pe 18 iunie 2017 în apropierea Serviciului de permise și înmatriculări. Atunci, Bogdan Răzvan Purice, în vârstă de 18 ani, conducea un VW Passat pe Calea Națională dinspre gară spre mall. Imediat după intersecția cu strada Cuza Vodă autoturismul a izbit bordura și a ajuns pe trotuar. Autoturismul a lovit în plin stația de tramvai în care se afla un bărbat în vârstă de 39 de ani, a spulberat un panou publicitar, după care s-a răsturnat. Izbit în plin de mașină, Dumitru Cășin G., a fost proiectat la câțiva metri distanță și a decedat la scurt timp din cauza leziunilor suferite.

Accident pe fondul vitezei neadaptate

Cercetările aveau să indice că accidentul ar fi avut loc pe fondul vitezei neadaptate, tânărul aflat la volanul VW Passat fiind șofer începător. Ancheta a durat însă doi ani, timp în care a fost efectuată și o expertiză criminalistică pentru clarificarea şi stabilirea condiţiilor şi împrejurărilor în care s-a produs tragedia. Așa se face că dosarul penal a ajuns pe rolul instanței de judecată abia în toamna anului trecut, după ce a trecut și de camera preliminară. Procesul s-a desfășurat destul de repede, însă hotărârea magistraților a venit după trei amânări ale sentinței.

Deja ai votat!