Traficant de ţigări trimis la pușcărie

Un traficant de ţigări, care a fost prins de polițiști în timp ce transporta 10.000 de pachete cu ţigări de contrabandă, a fost condamnat de Judecătoria Botoșani la închisoare cu executare.

Sentinţă atacată cu apel

Acuzat de deținere și transport de bunuri provenite din contrabandă, Bogdan Dumitru Vasilache, în vârstă de 35 de ani, s-a ales cu o pedeapsă de trei ani şi patru luni închisoare în regim de detenţie. Totodată, magistrații l-au obligat la plata sumei de 67.385 lei față de bugetul de stat. Suma reprezintă un rest rămas de plată din prejudiciul iniţial de 128.385 lei, după ce botoșăneanul a achitat în timpul procesului suma de 61.000 lei. Pronunțată în primă instanță, pe 15 octombrie a.c., sentința nu este definitivă și a fost atacată deja cu apel. Prin urmare, cazul va fi analizat și de Curtea de Apel Suceava, care va pronunțat decizia finală.

Maşină suspectă urmărită de poliţişti

Pe 13 aprilie 2019, Bogdan Dumitru Vasilache, din Dorohoi, conducea un Volkswagen Transporter cu numere de înmatriculare de Bulgaria pe strada Pacea din Botoşani. La un moment dat s-a intersectat cu un echipaj de poliție, care i-a făcut semn să oprească. Bărbatul a ignorat semnalele și a continuat deplasarea. În sensul giratoriu de la Hand of Help a virat la stânga pe bulevardul George Enescu, unde a fost blocat.

În acel moment, din maşina suspectă au sărit doi bărbaţi, care au luat-o la fugă pe alei. „Întrucât la observarea poliţiştilor ocupanţii au părăsit în fugă locul faptei, colegii din cadrul Biroului de ordine publică au pornit în urmărirea lor şi au reuşit prinderea unui suspect. Acesta a fost condus la sediul Poliţiei municipiului Botoşani pentru audieri. De asemenea, autovehiculul respectiv a fost ridicat de poliţişti în vederea continuării cercetărilor”, a precizat atunci purtătorul de cuvânt din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean.

Colete cu ţigări şi bani descoperite în autoturism

În interiorul VW Transporter au fost găsite mai multe colete care conțineau 6.000 pachete cu ţigări marca Ashima şi 4.000 pachete ţigări marca Ritm de provenienţă Duty-free. Totodată, asupra lui Bogdan Dumitru Vasilache s-au găsit și mai multe sume de bani, respectiv 5.600 de lei, 9.240 de Euro şi 455 de lei moldoveneşti, care au fost indisponibilizați. Reținut, Bogdan Dumitru Vasilachea fost ulterior arestat și a stat în spatele gratiilor până pe 7 iunie 2019, când a fost eliberat.

Complicele este, în continuare, căutat de anchetatori

Atunci, anchetatorii au continuat cercetările pentru depistarea celeilalte persoane aflată în mașină și care a reușit să fugă. Nici până în prezent nu se știe cine îl însoțea pe Vasilache în timpul transportului. De altfel, pedeapsa dictată de magistrați a venit în contextul în care bărbatul a luat toată vina asupra lui. El a solicitat încă de la începutul procesului ca dosarul să se judece în baza probatoriului administrat în cursul urmăririi penale.

imagini video după blocajul în trafic

Deja ai votat!