vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BTPNL a intrat în jocul pentru parlamentare (video)

PNL a intrat în jocul pentru parlamentare (video)

Liberalii și-au depus candidaturile la parlamentare. Astăzi, în jurul orei 14:00, liberalii s-au adunat în grupuri separate pe scările Prefecturi. Vechii liberali au venit separat, vechii pedeliști separat, iar Costel Șoptică a ajuns ultimul, ca și al locale, venind cu mașina fiului său.

Pe scările Prefecturii erau 10 dintre cei 13 candidați, absenți fiind, din diferite motive, Radu Lebădă, Eusebiu Cilibiu și Lucian Borfotină. În Biroul Electoral Municipal au fost acceptați să intre doar doi reprezentanți ai PNL, Costel Șoptică și Cristian Achiței. La ieșire, președintele PNL Botoșani, Costel Șoptică, a făcut o scurtă prezentare celor 13 candidați de pe listele de la Senat și Camera Deputaților.

„Cinci mandate ne propune, două de senator și trei mandate, minim, de deputați”, a declarat Șoptică, deși, în momentul în care l-a prezentat pe Radu Grigoraș, ocupantul poziției a patra la Camera Deputaților, a afirmat: „consider că este un loc eligibil”.

Costel Şoptică: „garantat 100% luăm un senator”

Costel Șoptică susține că a trecut la Camera Deputaților pentru că în noul mandat ar vrea să obțină președinția Comisiei pentru Agricultură. „Sper ca prezența domnului Achiței pe primul loc la Senat va capacita mult mai bine și armonios, ca să spunem așa, o parte sau aripa Partidului Național Liberal, care altfel n-ar fi tras la aceeași capacitate”, a mai spus Costel Șoptică, declarând atunci când a fost întrebat dacă nu a fugit pe listele de deputați de frică să nu obțină mandatul de senator că: „Nu! Asta este concluzia dumneavoastră! Eu v-am explicat foarte clar, garantat 100% luăm un senator, poate îl luăm chiar și pe al doilea, deci nu se pune problema niciunui fel de frică”.

Realitatea e că la alegerile locale, numărul de voturi adunate de Costel Șoptică era exact cât cel care ar fi norma pentru un senator calculată la nivelul județului pe voturile valabile exprimate, existând astfel riscul ca acel mandat să fie decis la redistribuire.

Cu toate acestea, Costel Șoptică afirmă că PNL a ieșit învingător în locale: „Deja am câștigat la alegerile locale, după cum bine știți, și ne punem speranța, și eu sunt chiar convins, că, cel puțin la nivel național, vom câștiga alegerile și de această dată”, a declarat liderul liberal, refuzând să explice de ce fostul primar Cătălin Flutur nu este prezent pe listele pentru parlamentare.

 

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
8.9 ° C
11.6 °
8.3 °
63 %
1.3kmh
31 %
joi
9 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...