Polițiștii se antrenează pentru noile pistoale Beretta

Pistoalele Beretta, care ar urma să intre în dotarea polițiștilor botoșăneni, au ajuns la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ). Deocamdată, armele nu au fost repartizate și asta pentru că polițiștii vor trebui să urmeze un instructaj și să execute mai multe trageri în poligon pentru cunoașterea armei.

Ulterior, conducerea IPJ Botoșani va dispune repartizarea lor pe structuri, „activitatea de instruire fiind una primordială, pentru ca serviciul poliţienesc să se desfăşoare în condiţii de siguranţă”. „În perioada imediat următoare vor avea loc tragerile în poligon, după care vor fi distribuite și armele”, a confirmat Simona Pușcașu, din cadrul Compertimentului de relații publice al IPJ Botoșani.

Ministrul de Interne Marcel Vela a înmânat polițiștilor pe 29 iulie a.c., în cadrul unei ceremonii fastuoase, primele 100 de pistoale Beretta dintr-un lot de 25.000 de astfel de arme achiziționate de Inspectoratul General al Poliției Române. Tot atunci, șeful Poliției Române, Liviu Vasilescu, anunța că primele 5.000 de pistoale au fost deja recepționate și „vor fi distribuite după reinstruirea pe linia folosirii acestui tip nou de armament”. Primele structuri care au beneficiat de armele noi au fost inspectoratelor de poliție din București, Ilfov, Brașov, Prahova, Constanța, Vaslui, Iași, Galați, Cluj, Timiț, Mureș și Dolj.

Spre deosebire de pistolul Carpați, fabricat în 1974, folosit în prezent de polițiști, noile arme sunt mai fiabile. Noul pistol Beretta PX 4 are un calibru de 9 x 19 mm și un încărcător cu 15 cartușe. Este confecționat din materiale moderne care îi asigură o manevrabilitate eficace, iar țeava mai lungă îi asigură o viteză și o precizie înaltă. Aparatele de ochire sunt mai bine pronunțate, iar arma va putea fi scoasă din toc mult mai ușor, atunci când sunt nevoiți să execute foc.

Deja ai votat!