PSD Botoșani a scăpat de amenințarea unui om de la centru pe listele de Parlamentare

Candidații PSD la Parlamentul României au fost validați de conducerea națională în ordinea în care au fost votați de la Botoșani. Inițial, conducerea centrală a partidului a încercat să impună la Botoșani un candidat de la centru pentru a fi sigur că va intra în Parlament. Spectrul neimplicării primarilor în campania electorală a cântărit decisiv în decizia de a validat lista așa cum a fost ea stabilită luni de Biroul Permanent Județean.

„A fost acceptată lista așa cum am prezentat-o noi. Ea va fi suspusă votului Biroului Politic Național, dar nu mai pot interveni schimbări”, a declarat președintele executiv al PSD Botoșani Marius Budăi, cel care deschide lista pentru Camera Deputaților. El este urmat de fostul prefect Dan Șlincu și de consilierul județean Costantin Pătrăuceanu. Pe un loc semieligibil, care depinde de numărul voturilor cu care PSD va intra la redistribuire se află Alexandra Huțu, viitorul administrator public al județului.

La Senat, primul loc este ocupat de Lucian Trufin, iar Costel Lupașcu speră ca în urma redistribuirii să mai prindă un mandat de parlamentar, pe aceeași rețetă norocoasă de acum patru ani.

Deja ai votat!