Seminarul Eminescu, la a VII-a ediție

În perioada 22 – 23 octombrie, Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii Mihai Eminescu organizează a VII-a ediție a Seminarului Eminescu.

Gândit, inițial, ca un cadru de discuții pe teme de creație eminesciană pentru profesori și studenți din Cernăuți, Republica Moldova și Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Seminarul și-a extins cu fiecare an arealul, anul acesta adunând studenți de la Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași, Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Centrul Universitar Nord din Baia Mare, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, Universitatea din Tiraspol cu sediul la Chișinău, Universitatea Națională „Yuriy Fedkovych” din Cernăuți.

Ediția din anul acesta a Seminarului va avea loc online, prin platforma ZOOM, cu prezentare live pe pagina de facebook a Memorialului Ipotești. Seminarul își va începe lucrările pe data de 22 octombrie, ora 17:00, cu o ședință moderată de profesor universitar doctor Mircea A. Diaconu, Memorialul Ipotești / Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, urmată, la ora 18:00, de ediția din octombrie a proiectului <Poeți în dialog>. Lecturile poeților invitați pentru această ediție – Stelorian Moroșan și Dan Sociu – vor fi moderate de cercetător doctor Lucia Țurcanu, Memorialul Ipotești„, a declarat Ala Sainenco, directorul Memorialului Ipoteşti.

Pe 23 octombrie, lucrările Seminarului se vor desfășura în două secțiuni Lecturi în dialog: între 10:00 și 12:00 – „Mihai Eminescu, Confesiune”, secțiune moderată de conferenţiar  universitar doctor Daniela Petroșel, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava; între 16:00 și 18:30 – „Mihai Eminescu, Cu gândiri și cu imagini”, secțiune moderată de asistent  universitar doctor Ioan Fărmuș, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava.

 

 

 

 

Deja ai votat!