A „spart” carantina dar a fost prins de polițiști

Un bărbat din comuna Mihai Eminescu, care trebuia să fie în carantină la domiciliu până la sfârșitul acestei săptămâni, a fost prins de polițiști la volanul unui autoturism, pe raza comunei Cristești. Acuzat de zădărnicirea combaterii bolilor, bărbatul s-a ales cu un dosar penal.

Scena s-a petrecut în cursul zilei de ieri, bărbatul în vârstă de 44 de ani fiind surprins de polițiștii din cadrul Biroului Rutier Botoșani, care se aflau în misiune pe drumul județean 207N, care străbate comuna Cristești. Tras pe dreapta, bărbătul a fost legitimat, iar în momentul în care l-au verificat și în bazele de date, polițiștii au realizat că acesta fugura cu mențiuni, respectiv cu măsura carantinării la domiciliu până la data de 24 octombrie a.c..

Cum bărbatul nu purta centura de siguranță omologată, nu avea documentele personale și ale autoturismului asupra sa, iar în urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,13 mg/l alcool pur în aerul expirat, polițiștii i-au aplicat mai multe amenzi, care au totalizat 1.160 lei. Totodată, agenții rutieri au aplicat și măsura complementară a reținerii permisului de conducere pentru o perioadă de 90 de zile.

Deja ai votat!