Biblioteca Județeană,  instituţie parteneră în Proiectul #Integritate 2020

Biblioteca Județeană ”Mihai Eminescu” se alătură inițiativei de a promova și sprijini în implementarea proiectului #Integritate 2020.

Inițiat de Direcţia Generală Anticorupţie în parteneriat cu Asociația Pro Democratia și cu sprijinul financiar al Fundației Hanns Seidel Romania, Proiectul #Integritate 2020 se va derula în perioada octombrie-decembrie 2020. Proiectul are ca obiectiv implicarea cetățenilor si a funcționarilor publici în lupta impotriva corupției. (https://rofaracoruptie.ro).

În cadrul acestui proiect este organizat, ca activitate principală, un concurs de film de scurt metraj, cu tematică anticorupţie. Concursul se adresează tuturor cetăţenilor români care au împlinit vârsta de 16 ani până la data înscrierii. Acesta se desfăşoară pe două secţiuni adresate amatorilor şi profesioniştilor.

Potrivit reprezentanţilor Bibliotecii Judeţene, implementarea Proiectului #integritate2020 ar contribui la o mai bună înţelegere a fenomenului şi consecinţelor faptelor de corupţie prin informarea, educarea şi conştientizarea cetăţenilor şi a funcţionarilor publici folosind mesajele educative din filmele de scurt metraj, având ca subiect corupţie şi/sau efectele acesteia.

Regulamentul de participare şi modalitatea de înscriere pot fi consultate pe website-ul https://rofaracoruptie.ro/, iar spotul oficial al concursului poate vizionat accesând link-ul https://youtube/Ln72S5dBL6A. Toate informațiile sunt de asemenea disponibile pe site-ul www.bibliotecabotosani.ro și pe pagina de Facebook a bibliotecii.

Filmele declarate câştigătoare vor fi premiate pe 9 decembrie – Ziua Internaţională Anticorupţie, la Bucureşti, în cadrul Galei Integrităţii, eveniment organizat anual pentru marcarea acestui moment.

Deja ai votat!