Controale de amploare anti-Covid. Zeci de botoșăneni amendați

Acțiunile derulate de polițiști pentru prevenirea și limitarea infectării cu Sars-Cov 2 au continuat și în cursul zilei de ieri. Verificările au avut loc în zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, terase și cu precădere în domeniul transportului public de persoane.

La controale au participat polițiștii botoșăneni împreună cu polițiști locali, jandarmi, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinare, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Ministerului Transporturilor și Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului.

„Echipele de control au verificat 106 societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea recomandărilor și interdicțiilor impuse pe timpul stării de alertă și 114 mijloace de transport persoane, dintre care 64 mijloace de transport public în comun. Astfel, au fost legitimate aproximativ 2.200 de persoane. Au fost constatate și aplicate 55 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 14.850 lei, dintre acestea 54 fiind aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv pentru nepurtarea măștii de protecție, în valoare de 12.850 lei și o sacțiune contravențională pentru nerespectarea măsurilor de diminuare a impactului riscurilor de către operatorii economici în valoare de 2.000 lei”, a arătat Simona Pușcașu, din cadrul Compartimentului de Relații Publice al Inspectoratului de Poliție Județean.

Deja ai votat!