Descinderi cu mascații la o țepară care a păcălit o tânără din Flămânzi

Poliţiştii botoșăneni, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Biroului de Investigații Criminale Roman și al luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Neamț, au reușit identificarea unei femei care a țepuit o botoșăneancă cu peste 1.000 de lei prin metoda „șmen”.

Escrocheria s-a petrecut pe 12 octombrie a.c., când o tânără în vârstă de 36 ani din satul Chițoveni – Flămânzi amers în centrul orașului Flămânzi pentru a efectua o tranzacție de schimb valutar, moment în care a fost abordată de o persoană de sex feminin, care s-a oferit să-i schimbe o sumă de 700 de euro, în lei, sub pretextul că deține lei și dorește să-i convertească în euro. Tânăra a acceptat, dar la scurt timp după efectuarea tranzacției a constatat faptul că a fost dusă în eroare, fiindu-i înmânată o sumă mai mică cu 1.050 lei, față de cât a fost înțelegerea inițială.

Victima a anunțat poliția, iar în cursul zilei de marți, 20 octombrie a.c., polițiștii au descins la domiciliul țeparei, autoarea escrocheriei fiind o femeie în vârstă de 41 de ani, din municipiul Roman, județul Neamț. În urma percheziției domiciliare, polițiștii botoșăneni au identificat și ridicat mai multe mijloace materiale de probă care prezintă interes în anchetă.

„În continuare sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, urmând ca la finalizarea acestora să se dispună soluție procedurală”, a arătat Simona Pușcașu, din cadrul Compartimentului de Relații Publice al Inspectoratului de Poliție Județean.

Deja ai votat!