Judeţul Botoşani a ajuns la 23 de şcoli în Scenariul roşu

Numărul şcolilor care îşi mută activitatea în mediul online creşte. La această dată, în 23 de unităţi de învăţământ din judeţul Botoşani activitatea didactică se desfăşoară exclusiv online. Potrivit celor precizate de Ana Maria Loghin, inspector şcolar şi purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean, în prezent sunt în scenariul 3 (roșu) toate cele 20 de unități de învățământ din municipiul Dorohoi, Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Colegiul Național „A. T. Laurian” și Liceul cu Program Sportiv.

În alte 437 unități de învățământ din judeţul Botoşani se aplică Scenariul 1 (verde), care presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

Totodată, 15 unități de învățământ botoşănene sunt în Scenariul 2 (galben). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una – două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

În perioada 26 octombrie – 1 noiembrie 2020, elevii claselor din învăţământul primar şi copiii din grupele din învăţământul preşcolar vor fi în vacanţă”, a mai transmis Ana Maria Loghin.

 

Deja ai votat!