Primul primar investit în funcție după locale

Cel mai longeviv primar din județ a fost și primul investit în funcție. Este vorba de primarul social-democrat al comunei Hudești, Viorel Atomei. Ajuns la al optulea mandat, Atomei a avut norocul ca procedurile judiciare să se finalizeze rapid în cazul său și al consilierilor aleși, astfel că Instituția Prefectului a putut convoca pentru joi ședința de constituire a Consiliului Local (CL) Hudești.

După constituirea CL, primarul Viorel Atomei a depus jurământul în fața suprefectului Rodica Zelincă și a juristului Prefecturii Daniela Anghel. De acum se va intra în regim normal de lucru, iar în prima ședință a noului CL va fi ales noul viceprimar. Mai mult ca sigur acesta va fi de la PSD, deoarece social-democrații au opt din cei 15 consilieri locali, PNL având cinci, ALDE unul și un independent.

Viorel Atomei a glumit pe seama situației, declarând că este normal să existe un pic de respect pentru cel mai longeviv primar al județului și de aceea ar fi fost primul care a depus jurământul. Revenind pe un ton serios, primarul a recunoscut că a fost o conjunctură favorabilă, toate demersurile juridice prevăzute de noul Cod Administrativ finalizându-se mai repede în cazul comunei Hudești.

Pe 27 septembrie, Viorel Atomei a câștigat cel de al optulea mandat în fruntea Primăriei Hudești după ce a adunat 52,73% din voturi.

În cursul zilei de astăzi vor avea loc alte două investiri și tot de pe raza Judecătoriei Darabani. Este vorba de liberalul Alin Gârbaci, fost viceprimar în mandatul 2016-2020 al orașului Darabani care, pe 27 septembrie, a obținut aproape 65% din voturi, și de Costel Romanescu, care a fost reconfirmat în funcție prin votul a 70% dintre consăteni.

La cele două ceremonii vor fi prezenți prefectul Dan Nechifor și secretarul cancelariei prefectului, Emil Moga.

 

Deja ai votat!