Șef nou la APIA Botoșani

FOTO ARHIVA

Centrul Județean al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Botoșani are de astăzi o nouă conducere. De fapt este vorba de vechea conducere, mai exact de Liviu Zaharia, care a revenit pe funcție după ce săptămâna trecută Curtea de Apel Suceava l-a declarat nevinovat în dosarul de corupție în care era acuzat.

În urmă cu trei ani, DNA i-a trimis în judecată pe fostul primar al comunei Frumuşica, Constantin Rădeanu, pe fermierul Ioan Munteanu și pe Liviu Zaharia în urma unor afaceri cu subvenţii pentru pășunea comunală din 2010, care ar fi prejudiciat bugetul Uniunii Europene.

Instanța Curții de Apel Suceava i-a condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare pe Constantin Rădeanu și pe Ioan Munteanu, iar pe Liviu Zaharia l-a achitat, judecătorii reținând în cazul său că „fapta nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege”. În aceste condiții, Liviu Zaharia a revenit pe funcția din care a fost suspendat la debutul anchetei și pe care o ocupa prin concurs.

Directorul interimar al APIA Botoșani, Bogdan Cîmpanu, a revenit și el pe funcția pe care ocupa prin concurs, cea de șef al serviciului contabil.

Deja ai votat!