marți, august 9, 2022
AcasăLocalE.ON lansează concursul național „Școala Verde”, dedicat ideilor ECO-responsabile

E.ON lansează concursul național „Școala Verde”, dedicat ideilor ECO-responsabile

E.ON România a lansat concursul național „Școala Verde” care își propune să contribuie la educația copiilor din ciclul gimnazial în spiritul respectului față de natură.

Astfel, orice școală gimnazială din România se poate înscrie la competiția care se va desfășura online, în perioada 22 octombrie – 22 noiembrie. Sunt vizate proiecte în care copiii își pot pune în valoare cunoștințele despre protejarea mediului dar și creativitatea în a folosi materiale reciclabile pentru diverse activități.

Sustenabilitatea este o direcție prioritară pentru E.ON și de aceea ne-am angajat să inițiem proiecte care să contribuie la un viitor mai verde. În acest demers ne bazăm foarte mult pe copii: sunt inteligenți și creativi și cu siguranță vor ști, cu ajutorul nostru, al profesorilor și al părinților, ce au de făcut ca să trăiască într-un mediu curat și sănătos”, declară Claudia Griech, Director General Adjunct E.ON Energie România.

Împreună cu un profesor coordonator, echipele înscrise în concurs pot alege cele mai diverse forme de exprimare a grijii față de natură, prin intermediul machetelor, experimentelor, cursurilor, pieselor de teatru, creațiilor vestimentare din produse reciclabile etc.

Școlile se pot înscrie la una dintre cele trei categorii ale concursului:

–        Eco-știință dedicată proiectelor ce propun explorarea sustenabilității prin intermediul științei/experimentelor;

–        Eco-creație unde se pot propune machete sau creații artistice care promovează protecția mediului și un stil de viață sănătos;

–        Eco-școala unde școlile sunt invitate să ilustreze acțiuni sau proiecte deja implementare care le recomandă ca fiind școli verzi sau prietenoase cu mediul.

La fiecare categorie vor fi stabilite câte cinci școli finaliste care vor fi selectate până pe 3 noiembrie. Şcolile finaliste vor intra în etapa finală, care se va desfășura pe pagina de facebook E.ON (https://www.facebook.com/E.ONRomania/).

Numărul de like-uri va desemna câştigătorii

Desemnarea celor trei școli câștigătoare, câte una pentru fiecare secțiune din concurs, se va face în funcție de numărul de like-uri primite din partea publicului.

Fiecare echipă câștigătoare va primi din partea E.ON un premiu de 3.000 de euro, iar profesorul coordonator un laptop. Concursul pune în joc trei premii, în valoare de 9.000 de euro și trei laptopuri pentru locul 1 de la fiecare secțiune din concurs.

Regulamentul concursului și formularul de înscriere sunt disponibile pe site-ul https://www.eon.ro/actiuni-responsabilitate-sociala. Înscrierile se fac în intervalul 22 octombrie – 1 noiembrie prin transmiterea formularului completat la adresa de e-mail: res-ponsabilitate.corporatista@eon-romania.ro.

Deja ai votat!
Botoșani
ploaie ușoară
23.2 ° C
23.6 °
21.6 °
76 %
2.8kmh
89 %
lun
23 °
mar
24 °
mie
19 °
joi
23 °
vin
29 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Tot e un lucru bun că măcar au încercat.

EDITORIAL

În limba de lemn, cea oficială, se spune că Recensământul Populației și al Locuințelor și-a încheiat faza cea mai importantă. După verificare, corectare și...

EPIGRAMA ZILEI

Jocul meu este firesc, Spun parol sau cip sau tac Iar de mă întrebi ce fac Îți răspund posac: Citesc!

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...