vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BTNoii consilieri județeni au depus jurământul (video)

Noii consilieri județeni au depus jurământul (video)

De astăzi județul are un nou Consiliu Județean (CJ).

25 dintre cei 32 de consilieri județeni aleși pe data de 27 septembrie în cadrul alegerilor locale și noul președinte al CJ, Doina Federovici, au depus jurământul în cadrul unei ședințe publice atipice, organizată la Casa de Cultură a Sindicatelor. Din cauza pandemiei în sala au fost primiți doar 50 de invitați, printre care primari aleși pe 27 septembrie, directorul Vasile Asandei, directorul ADR Nord-Est, Valeriu Iftime, președintele Camerei de Comerț, Agricultură și Industrie Botoșani, rude ale consilierilor județeni, directorii din cadrul CJ și al instituțiilor subordonate.

Pro România a renunţat la mandate

Deși au doi consilieri județeni, reprezentanții Pro România au lipsit de la constituirea CJ, pentru că atât Liviu Toma, fostul vicepreședinte al CJ, cât și deputatul Mihaela Huncă au renunțat la mandate, fiind astfel invalidați de către Tribunal.

La prezidiu, pe lângă noul președinte ales al CJ, au luat loc prefectul județului Dan Nechifor, cel care a și convocat ședința, dar și decanul de vârstă al consilierilor județeni, fostul primar al orașului Bucecea, Andron Țâmpău, 63 de ani, dar și cei mai tineri doi consilieri județeni Lazăr-Claudiu Vrajotis (31 de ani) și Alexandra Huțu (32 de ani). După ce a primit cuvântul de la prefectul Dan Nechifor, Andron Țâmpău s-a făcut remarcat printr-o gafă care a făcut o parte de sală să râdă, iar alta să-l aplaude zgomotos. Astfel, după ce le-a urat tinerilor colegi să ajungă o carieră lungă în politică, în loc să spună că este „decanul de vârstă”, a afirmat că este „baronul de vârstă”.

Consilierii judeţeni au depus jurământul

Ulterior, cei 25 de consilieri județeni au depus jurământul rând pe rând, unii dintre ei preferând o formă mai scurtă a jurământului sărind peste cadrul legal.

La final, după constituirea CJ, a depus jurământul și Doina Federovici. Deși nu a fost la primul jurământ depus, Doina Federovici a avut emoții vizibile, chiar dacă a încercat să vorbească rar pentru a și le acoperi.

La final, noul președinte al CJ a ținut un discurs de peste opt minute, în care a specificat că își ia „angajamentul instituțional și moral de a vă reprezenta cu cinste, onoare și profesionalism la cel mai înalt nivel”. „Această nouă etapă din viața mea reprezintă un legământ de parteneriat pe care-l semnez cu fiecare botoșănean din județul nostru…Sunt profund onorată de încrederea care mi-a fost acordată și legitimată de botoșăneni”, a declarat Federovici, susținând că-i va reprezenta și pe cei care au votat-o, dar și pe cei care au avut alte opțiuni la urne. Finalul discursului a fost unul cu o puternică încărcătură electorală și s-a adresat activului de partid care a aplaudat-o prelung.

Doina Federovici va fi cea care va convoca următoarea ședință de CJ în care vor fi validați și ce șapte supleanți: Cristian Pintelei-Grosu, Mioara-Paula Jurgiu și Cristina-Andreea Andrei (PSD), Lucian-Dinu Aroșoaie și Agnes-Mihaela Holcă (PNL) și Mihaela Lafontain-Hrițcu și Doru Costel Gavrilaș (Pro România).

Consilierii județeni care au depus jurământul
PSD
1. Dorin Birta
2. Alexandra Huțu
3. Elena-Ramona Guraliuc
4. Constantin Neculai Pătrăuceanu
5. Constantin-Cristian Nistor
6. Cristina Breșug
7. Gabriel Galan
8. Constantin-Dan Deleanu
9. Andron Țâmpău
10. Cătălin-Cristian Olaru
11. Galia Hrimiuc
12. Sergiu Marian

PNL
1. Viorel Iliuță
2. Radu Malancea
3. Gabriel-Augustin Alexandru
4. Rodica Abăcioaei
5. Valerian Andrieș
6. Liviu Hrimiuc
7. Sorin Cornilă
8. Lazăr-Claudiu Vrajotis
9. Ionuț Gireadă
10. Mirela Saucă

ALDE
1. Corneliu Bogdan Dăscălescu
2. Florea Marocico
3. Gheorghe Nazare

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
8.7 ° C
10.6 °
8.3 °
63 %
0.9kmh
83 %
vin
18 °
sâm
23 °
Dum
24 °
lun
25 °
mar
16 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...