Transportul elevilor sub lupa polițiștilor

În perioada 21-23 octombrie a.c., polițiștii botoșăneni din cadrul structurilor de ordine publică și poliție rutieră, sub coordonarea Biroului de Siguranță Școlară, au acționat pe linia transportului școlar și siguranței elevilor din județul Botoșani.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani, în cadrul acestor activități, 449 de elevi au fost instruiți cu privire la măsurile de protecție individuală împotriva virusului SARS-CoV-2, precum și cu privire la măsurile pe care le pot adopta pentru a nu deveni victimele unor infracțiuni. Totodată, au fost verificate 75 de mijloace auto destinate transportului școlar, nefiind constatate nereguli.

„În contextul activităților desfășurate au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea unor prevederi ale legii privind măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID 19”, a arătat Simona Pușcașu, din cadrul Compartimentului pentru Relații Publice al IPJ Botoșani.

Polițiștii recomandă elevilor să păstreze distanțarea fizică și să poarte mască de protecție atât în incinta unităților școlare, în proximitatea acestora, precum și în celelalte spații publice în care această măsura este obligatorie, pentru a se proteja pe ei, dar și pe ceilalți din jurul lor.

„Activitățile circumscrise siguranței elevilor și cadrelor didactice reprezintă o prioritate a Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani și vor continua în perioada următoare”, a adăugat Simona Pușcașu.

 

Deja ai votat!