Un nou val de controale anti-Covid

Pe fondul numărului de cazuri de Covid 19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani, împreună cu jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Direcției de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Inspectoratului Teritorial de Muncă Botoșani și reprezentați ai Ministerului Transporturilor, au acționat în vederea verificării modului în care se respectă prevederile privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, in cursul zile de ieri au fost desfăşurate, în sistem integrat, acţiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă.

„La activităţile de verificare desfășurate ieri au participat 158 de efective, fiind verificate 121 de societăți comerciale precum şi 92 de mijloace de transport, dintre care 60 de mijloace de transport în comun. Totodată, au fost legitimate peste 1000 de persoane. În acest context au fost depistate 30 de persoane care nu nerespectau măsurilor de protecţie individuală, respectiv nu purtau mască sanitară, fapt pentru care au fost sancționate contravențional, suma totală a amenzilor fiind de 5.500 lei”, a arătat Simona Pușcașu, din cadrul Compartimentului pentru Relații Publice din cadrul IPJ Botoșani.

Din cauza numărului mare de infectări din ultima perioadă, polițiștii recomandă tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în toate spațiile unde este obligatoriu, prevăzute de legislația în vigoare, precum şi în mijloacele de transport și să nu se expună la riscuri.

 

Deja ai votat!