Distracție penală între tineri terminată la poliție

0

O distracție între patru tineri, la beție, s-a terminat la poliție. Ba mai mult, doi dintre protagoniști vor fi anchetați penal.

Totul s-a întâmplat pe 24 octombrie a.c, în comuna Hlipiceni, când tinerii s-au întâlnit și au petrecut împreună, după care, unul dintre ei, în vârstă de 19 ani, care deținea un autoturism, a avut proasta inspirație să-i încredințeze mașina amicului său, un tânăr de 21 de ani, din comuna Secuieni, județul Neamț, care nu avea permis de conducere. Au urcat toți în mașină și au plecat la o plimbare pe drumurile din sat. Pe traseu, între Hlipiceni și satul Victoria, tânărul aflat la volan, care era băut și nu avea îndemânarea necesară, a pierdut controlul asupra direcției, iar autoturismul a ieșit de pe șosea și a fost avariat. Din fericire, niciunul dintre ocupanții mașinii nu a fost rănit.

În schimb, în urma unui apel pe 112, cazul a ajuns în atenția polițiștilor din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.3 Hlipiceni, care au deschis o anchetă pentru a stabili împrejurările în care a avut loc accidentul. Așa s-a descoperit că cel care era la volan nu avea permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule. În schimb, când l-au verificat și cu etilotestul, polițiștii au realizat că tânărul era băut, aparatul indicând o îmbibație de 0,32 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior avea să iasă la iveală că cel care îi încredințase mașina știa că tânărul din județul Neamț nu avea permis de conducere.

Prin urmare, atât cel care urcase la volan, cât și proprietarul autoturimului, vor fi anchetați penal. Primul pentru conducere fără permis, iar celălalt pentru încredinţarea unui autoturism unei persoane care nu posedă permis de conducere.

Deja ai votat!
se încarcă...