A abandonat mașina plină cu țigări și s-a ascuns în lanul de porumb

Un botoșănean care a fost prins de polițiștii de frontieră în timp ce transporta 1.500 de pachete cu țigări de contrabandă a abandonat mașina și a încercat să se ascundă într-un lan de porumb.

Scena s-a petrecut sâmbătă, pe 24 octombrie a.c., când polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Darabani i-au făcut semn să oprească unui șofer aflat la volanul unui Volkswagen Passat, care mergea pe drumul care leagă comuna Păltiniș de Darabani.

La vederea echipajului poliției de frontieră, șoferul a accelerat, după care a oprit mașina, abandonat autoturismul și a fugit în lanul de porumb de pe câmpul din apropiere. Bărbatul, în vârstă de 45 de ani, a fost prins la scurt timp, iar în urma verificării autoturismului au fost găsite cele 1.500 pachete cu țigări aduse din Republica Moldova.

„Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reținerii tuturor bunurilor accizabile descoperite, în valoare totală de 21.000 de lei, și s-a dispus indisponibilizarea autovehiculului, în valoare de 5.000 de lei, la sediul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) Botoșani”, a arătat Minodora Răcnea, purtător de cuvânt în cadrul STPF Botoșani.

În urma incidentului, poliţiştii de frontieră au deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar cercetările sunt continuate pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în activitățile ilegale.

Deja ai votat!