Amenzi pentru botoșănenii care continuă să nu poarte mască de protecție

Unii botoșăneni continuă să ignore măsurile de protecție impuse în contextul stării de alertă și ajung să fie amendați de forțele de ordine. S-a întâmplat și duminică, pe 25 octombrie a.c., când autoritățile locale au organizat un nou val de controale în zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, terase, precum și în mijloacele de transport în comun.

Verificările au avut loc în sistem integrat, la aceste activități participând polițiștii botoșăneni împreună cu jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinare, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Ministerului Transporturilor și Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului.

„Cu această ocazie, echipele de control au verificat 123 societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea recomandărilor și interdicțiilor impuse pe timpul stării de alertă și 135 de mijloace de transport persoane, dintre care 55 mijloace de trasport public în comun, fiind legitimate aproximativ o mie de persoane. Polițiștii au aplicat 58 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 7.500 de lei, 16 dintre acestea fiind aplicate de către polițiștii locali, iar 52 din totalul de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală (n.r. – neutilizarea măștilor de protecție)”, a arătat Simona Pușcașu, din cadrul Compartimentului de Relații Publice al Inspectoratului de Poliție Județean.

Autoritățile recomandă tuturor cetățenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte mască de protecție, să nu se expună la riscuri și să respecte toate măsurile de protecție dispuse în această perioadă.

Polițiștii botoșăneni spun că vor fi în continuare la datorie, în toate zonele județului, și vor acționa pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului SARS-Cov-2.

Deja ai votat!