Braconieri prinși cu prada în mașină

Cinci localnici din comuna Ungureni, care au prins doi iepuri de câmp cu ajutorul unor ogari, vor fi cercetați penal pentru braconaj. Suspecții au ajuns în atenția polițiștilor în urma unui banal control în trafic.

Astfel, pe 25 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Săveni au oprit pentru control un autoturism în care se aflau cinci tineri cu vârste cuprinse între 15 și 31 ani, toți din comuna Ungureni. Când au verificat mașina, polițiștii au găsit în partea din spate a autoturismului trei câini din rasa ogar, iar la picioarele pasagerului din dreapta față erau leșurile a doi iepuri de câmp. Prin urmare, cei din echipajul de poliție au dispus continuarea investigațiilor, fiind sesizați și ofițerii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Botoşani.

Ancheta avea să scoată la iveală că în noaptea de 24 spre 25 octombrie a.c. cei cinci tineri s-au deplasat cu autoturismul respectiv pe un câmp din apropierea comunei Ungureni, unde au prins doi iepuri de câmp cu ajutorul ogarilor, așa-zisa partidă de vânătoare fiind complet ilegală întrucât legea interzicea vânătoarea cu ogari. Prin urmare, polițiștii au deschis un dosar penal, cercetările urmând să stabilească cota de participare a fiecăruia dintre cei cinci suspecți.

„În cauză se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de braconaj, cei doi iepuri de câmp fiind predați Direcției Sanitar Veterinare Botoșani, iar câinii rasa ogar au fost lăsați în custodia proprietarilor, urmând ca pe parcusul cercetărilor să fie dispuse măsuri procedurale”, a arătat Simona Pușcașu, din cadrul Compartimentului de Relații Publice al Inspectoratului de Poliție Județean.

Deja ai votat!