Cultură de cannabis la Darabani. Doi suspecți reținuți pentru trafic de droguri

0

Captură importantă de cannabis reușită de polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate, în urma unei acțiuni organizată în colaborare cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – biroul teritorial Botoșani. S-a întâmplat în cursul zilei de duminică, 25 octombrie a.c., când polițiștii și procurorii DIICOT au organizat cinci percheziții domiciliare în orașul Darabani, în cadrul unei acțiuni pentru combaterea traficului de droguri.

Ținta au reprezentat-o doi suspecți despre care existau informații că se ocupă de cultivarea, producerea și deținere de droguri de risc, fără drept, în vederea vânzării. Astfel, în urma perchezițiilor a fost ridicat aproximativ un kilogram de cannabis, precum și diverse ustensile utilizate pentru realizarea vânzării drogurilor de risc, printre care și un cântar electronic.

„Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada martie – octombrie 2020, doi tineri, de 21 și 25 de ani, ar fi procurat semințe de cannabis și ar fi înființat o cultură, pe care ar fi îngrijit-o până în cursul lunii octombrie, când ar fi recoltat-o și ar fi pus-o în podul unui imobil. Aceștia ar fi înființat cultura în scopul obținerii de inflorescențe de cannabis, destinate comercializării către diverși consumatori”, se arată într-un comunicat de presă comun emis de Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate și DIICOT Botoșani.

Față de cei doi tineri a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați, în cursul zilei de astăzi, în fața instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

La activități au participat și jandarmi din Botoșani.

Deja ai votat!