Hoț navetist dat în vileag de polițiștii botoșăneni

0

Un sucevean care a făcut „naveta” în comuna Vlădeni pentru a-i prăda pe doi localnici a fost prins de polițiștii botoșăneni, după mai multe luni de investigații. Ancheta a scos la iveală că în numai câteva zile suspectul ar fi dat iama pe proprietățile a doi botoșăneni, de unde a furat mai multe bunuri în valoare de 3.700 de lei. Dat în vileag de polițiștii Secției Rurale nr. 1 Botoșani, suceveanul în vârstă de 43 de ani, de loc din comuna Dumbrăveni, riscă să ajungă în fața instanței de judecată, sub acuzația de furt calificat.

„Cu ocazia activităţilor investigative efectuate, s-a stabilit faptul că în perioada 4 – 8 iulie a.c., acesta a pătruns fără drept pe proprietățile unor bărbați de 41 și 48 ani din satul Huțani, comuna Vlădeni, județul Botoșani, de unde a sustras mai multe bunuri în valoare totală de 3.700 lei. Astfel, în urma perchezițiilor domiciliare efectuate în cursul zilei de ieri (n.r. – duminică, 25 octombrie a.c.), în cooperare cu polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Suceava, la locuința persoanei bănuite au fost identificate mai multe bunuri din cele sustrase. Prejudiciul creat prin activitatea infracţională a fost recuperat în mare parte şi restituit persoanelor vătămate”, a arătat Simona Pușcașu, din cadrul Compartimentului de relații Publice din cadrul IPJ Botoșani.

Suceveanul a fost reținut de către polițiști și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Botoșani, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat în fața instanței de judecată cu propunere de luare a unei măsuri preventive. „În cauză se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani, urmând ca la finalizarea acestora să fie propusă soluţie procedurală”, a adăugat Simona Pușcașu.

Deja ai votat!
se încarcă...