Judeţul Botoşani are 26 de şcoli în scenariul roşu

Inspectoratului Şcolar Judeţean a anunţat că astăzi, 26 octombrie, în 26 de unităţi de învăţământ din judeţ activitatea didactică se desfăşoară exclusiv online. Astfel, scenariul roşu se aplică în 20 de unităţi din Dorohoi, Colegiul „AT Laurian”, Colegiul „Mihai Eminescu”, Liceul cu Program Sportiv, Şcoala Profesională Specială „Sfântul Stelian” Botoşani, Şcoala Gimnazială 1 Adăşeni şi Şcoala Gimnazială 1 Văculeşti.

În 435 unități de învățământ botoşănene se aplică Scenariul 1 (verde), cu participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

Alte 14 unități de învățământ îşi desfăşoară activitatea după Scenariul 2 (galben). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

În perioada 26 octombrie – 1 noiembrie 2020, elevii claselor din învăţământul primar şi copiii din grupele din învăţământul preşcolar sunt în vacanţă.

 

Deja ai votat!