La un pas de moarte din cauza ciupercilor

0

Pofta de ciuperci era cât pe ce să îi fie fatală unui bărbat din judeţul Botoşani. În vârstă de 54 de ani, din Mileanca, acesta a ajuns la spital în stare gravă după ce a mâncat o mâncărică făcută din ciupercile culese chiar de el, din pădure.

Bărbatul le-a spus cadrelor medicale că nu era prima dată când făcea acest lucru şi nu părea că ciupercile culese să fi fost nocive. După ce a servit mâncarea, însă, acesta a început să se simtă tot mai rău. Din acest motiv a decis să apeleze la ajutorul cadrelor medicale şi, cu ajutorul unei rude, care l-a adus cu maşina personală la Urgențe, s-a prezentat la spital.

La scurt timp cadrele medicale s-au văzut nevoite să intervină cu medicaţia de urgenţă. Asta pentru că starea bărbatului continua să se agraveze. „Starea pacientului s-a agravat într-un timp foarte scurt. Valorile la analize scădeau în permanenţă. Frecvența cardiacă a scăzut rapid şi a fost nevoie inclusiv de tratament cu atropină. După aplicarea protocolului specific acesta a fost stabilizat”, a spus un medic din cadrul UPU-SMURD.

Deja ai votat!
se încarcă...