La un pas de moarte din cauza ciupercilor

Pofta de ciuperci era cât pe ce să îi fie fatală unui bărbat din judeţul Botoşani. În vârstă de 54 de ani, din Mileanca, acesta a ajuns la spital în stare gravă după ce a mâncat o mâncărică făcută din ciupercile culese chiar de el, din pădure.

Bărbatul le-a spus cadrelor medicale că nu era prima dată când făcea acest lucru şi nu părea că ciupercile culese să fi fost nocive. După ce a servit mâncarea, însă, acesta a început să se simtă tot mai rău. Din acest motiv a decis să apeleze la ajutorul cadrelor medicale şi, cu ajutorul unei rude, care l-a adus cu maşina personală la Urgențe, s-a prezentat la spital.

La scurt timp cadrele medicale s-au văzut nevoite să intervină cu medicaţia de urgenţă. Asta pentru că starea bărbatului continua să se agraveze. „Starea pacientului s-a agravat într-un timp foarte scurt. Valorile la analize scădeau în permanenţă. Frecvența cardiacă a scăzut rapid şi a fost nevoie inclusiv de tratament cu atropină. După aplicarea protocolului specific acesta a fost stabilizat”, a spus un medic din cadrul UPU-SMURD.

Deja ai votat!