Agenți economici amendați în urma controalelor anti-Covid

Acțiunile desfășurate de polițiști pentru prevenirea și limitarea infectării cu SARS-CoV 2 se lasă cu sancțiuni și pentru agenții economici.

În urma controalelor efectuate în perioada 19 – 25 octombrie a.c., forțele de ordine au verificat 633 de agenți economici, fiind aplicate cinci sancțiuni în valoare de 13.000 de lei, unor administratori de baruri, terase sau restaurante care nu au luat măsuri privind distanța minimă între mese. Totodată, polițiștii au verificat și 108 mijloace de transport în comun, aici fiind aplicate 19 sancțiuni contravenționale din care 11 pentru conducătorii auto care nu aveau măști de protecție sau le purtau incorect, trei pentru pasagerii din mijloacele de transport pentru aceleași motive, alte cinci amenzi fiind aplicate firmelor întrucât mașinile nu erau dotate cu soluții de dezinfectare.

Zonele aglomerate din oraş, verificate de echipe de control

Acțiunile au continuat și ieri, când echipele de control, formate din reprezentanți ai tuturor institițiilor implicate în aplicarea măsurilor, au verificat zonele aglomerate, centrele comerciale, piețele, târgurile, mai multe restaurante, terase, gări, autogări precum și mijloace de transport public de persoane. În total, au fost verificate un număr de 235 de locații de interes, dintre acestea 20 fiind mijloace de trasport public în comun, prilej cu care au fost legitimat aproximativ 900 de persoane.

„Au fost aplicate 32 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv pentru nepurtarea măștii de protecție, 19 dintre aceste sancțiuni fiind aplicate de către polițiștii botoșăneni, 10 de către polițiștii locali, iar 3 de către jandarmi”, a arătat Simona Pușcașu, din cadrul Compartimentului de Relații Publice al Inspectoratului de Poliție Județean.

Potrivit acelorași surse, în perioada următoare autoritățile vor continua seria acțiunilor pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2, în toate zonele județului. „Recomandăm tuturor cetățenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte mască de protecție, să nu se expună la riscuri și să respecte toate măsurile de protecție dispuse de autorități în această perioadă”, a adăugat Simona Pușcașu.

 

Deja ai votat!