Hoți prinși de jandarmi în timp ce încercau să împartă prada

Un echipaj din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ), care executa în această dimineață o misiune de ordine publică în zona Pieței Centrale a municipiului Botoșani, a observat trei persoane care la vederea jandarmilor au aruncat pe trotuarul străzii Teatrului câteva obiecte.

Reacția celor trei suspecți, doi bărbați și o femeie, a atras atenția echipajului, iar jandarmii au intervenit imediat recuperând obiectele cu pricina, respectiv un portofel în care se afla suma de 300 de lei și un smartphone. Puși în situația să explice reacția lor, suspecții s-au încurcat în amănunte.

„În urma verificărilor efectuate, jandarmii au constatat că bunurile au fost sustrase cu puțin timp înainte, suspecții profitând de aglomerația din zonă și de neatenția a doi trecători”, a arătat Dan Izotov, purtător de cuvânt în cadrul IJJ Botoșani.

Bunurile sustrase au fost restituite proprietarilor, iar pe numele celor trei au fost întocmite actele de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, care vor fi înaintate către Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoșani în vederea competentei soluționări.

„Recomandăm persoanelor care tranzitează zone aglomerate (piețe, stații de transport călători etc) să acorde atenție obiectelor de valoare aflate asupra lor pentru a preveni producerea unor fapte similare”, a adăugat Dan Izotov.

Bunurile sustrase au fost restituite păgubiților.

 

Deja ai votat!