Șofer cercetat din cauza unui pieton beat criță

0

Un șofer de 31 de ani a ajuns să fie cercetat de polițiști, din cauza unui pieton beat criță. Incidentul s-a petrecut ieri într-o parcare de pe strada Primăverii din municipiul Botoșani, când șoferul unei autoutilitare s-a trezit în spatele mașinii cu un bărbat în vârstă de 76 de ani, prăbușit pe asfalt.

Tânărul a sunat la 112, iar când au ajuns polițiștii rutieri la fața locului bărbatul, care era beat criță, a invocat că ar fi fost acroșat de mașină. Cu toate acestea, când s-a solicitat intervenția unui echipaj de ambulanță, septuagenarul, care suferise o serie de leziuni, a refuzat să primească îngrijiri medicale sau să coopereze cu polițiștii. Cei doi protagoniști ai incidentului au fost testați alcoolscopic, în cazul conducătorului auto rezultatul fiind zero. În schimb, pentru bărbatul de 76 de ani etilotestul a indicat o îmbibație de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La scurt timp după ce polițiștii au plecat de la locul incidentului, septuagenarul a mers totuși la spital, întrucât acuza dureri. Prin urmare, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, urmând să fie efectuate cercetări pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

 

Deja ai votat!