spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTCovid19 loveşte în personalul medical

Covid19 loveşte în personalul medical

Covid19 începe să afecteze din ce în ce mai mult personalul medical din spitale şi din forţele de intervenţie. Astfel, din cauza numărului mare de bolnavi, personalul medical este nevoit să lucreze tot mai mult, în ture tot mai grele, iar tot mai mulţi angajaţi din sănătate ajung să se transforme, la rândul lor, în pacienţi.

În prezent, în Botoşani, nu mai puţin de 37 de angajaţi din sistemul sanitar sunt diagnosticaţi cu Covid19 şi sunt, fie internaţi, fie izolaţi la domiciliu. Alţi încă aproape 50 sunt carantinaţi după ce au fost consideraţi contacţi cu cei depistaţi pozitivi.

Printre bolnavi se numără cinci medici de la Spitalul Judeţean şi doi la Spitalul Dorohoi, şase asistenţi de la Spitalul Judeţean şi doi de la Dorohoi. De asemenea, la Spitalul de Recuperare, doi asistenţi sunt în izolare după ce au contractat noul coronavirus. Opt infirmieri şi un îngrijitor de la cele două mari spital din judeţ completează şi ei lista de angajaţi pozitivi, iar restul fac parte din personalul auxiliar, cum ar fi ambulanţieri, şoferi, paznici, fochişti sau muncitori.

„Spre deosebire de primăvara acestui an, când a fost acel val de îmbolnăviri în şi din spital, acum aproape în totalitate, aceste îmbolnăviri sunt comunitare. Sunt infectări cu Covid fie din familie, fie din cadrul unor petreceri. În spitale este un mediu extrem de sigur acum”, a spus medicul Monica Adăscăliţei, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani.

Din fericire, potrivit cadrelor medicale, majoritatea celor diagnosticaţi cu Covid sunt cu tratament la domiciliu, formele pe care le au fiind uşoare.

Zeci de cazuri noi la Botoşani

Alţi 55 de botoşăneni au fost diagnosticaţi cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore, potrivit datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP). În acelaşi interval temporar, 41 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi de această afecţiune.

Bilanţul persoanelor infectate s-a ridicat, ieri, la 2.766 la nivelul judeţului Botoşani. Dintre acestea în prezent sunt active la 867 de cazuri. Până ieri, în rândul botoşănenilor infectaţi cu noul coronavirus, s-au înregistrat 129 de decese. Bilanţul vindecaţilor a ajuns la 1.770.

La nivelul judeţului incidenţa de infectare este de 1,39 per mia de locuitori, în timp ce la nivelul municipiului este de 2,83. La Dorohoi indicele este de 3,65 la mia de locuitori.

Record de morţi la nivel naţional

Ieri a fost cea mai neagră zi la nivel naţional de la debutul pandemiei de coronavirus. Astfel, în doar 24 de ore au fost înregistrate 104 decese, cel mai mare număr de la începutul pandemiei. De asemenea, ieri, au fost raportate 4.724 de cazuri noi de Covid19, din 28.876 de teste efectuate.

Până ieri, pe teritoriul României, au fost confirmate 217.216  cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, dintre care 155.630 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi. Până ieri, 6.574 de persoane diagnosticate cu infecţie cu SARS-CoV-2 au decedat.

În unităţile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu Covid19 este de 10.758. Dintre acestea, 824 sunt internate la ATI.

Până ieri, la nivel naţional, au fost prelucrate 3.096.526 de  teste. Dintre acestea, 28.876 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 18.498 în baza definiţiei de caz şi a protocolului medical şi 10.378 la cerere.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
5.8 ° C
10.6 °
5.6 °
95 %
1.1kmh
35 %
joi
18 °
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...