Iniţiativă civică pentru repararea ceasurilor vechi din oraş – Primul vizat este ceasul de la Colegiul Laurian

Ceasul aflat pe frontonul Colegiului „AT Laurian” va fi reparat. Omul de afaceri Viorel Coman a iniţiat un demers civic, benevol, care vizează repararea ceasurilor vechi din oraș. Primul pe care ar dori să îl repare este ceasul de la Colegiul „AT Laurian”. „Încercările noastre, anterioare, nu au fost finalizate necesitând sume mari de bani (am încercat repararea mecanismului vechi inclusiv la specialistul de la Palatul Culturii din Iași, la uzina mecanică Cugir. Elevii au încercat și ei prin proiectul de acum câțiva ani – <Să fie într-un ceas bun> etc.). Abordarea domnului Coman este diferită – nu vom încerca repararea mecanismului vechi, ci înlocuirea lui cu un mecanism de antrenare electric, produs de o firmă specializată din Oradea, care are în portofoliul realizărilor ceasuri mari din turnuri de biserici, primării din întreaga țară, Primăria Cluj Napoca, Sala Senatului României, Hotel Boulevard București etc. Firma realizează lucrarea completă: mecanism, iluminat cu leduri, instalare cadran din plexiglas, schimbarea limbilor ceasului, cu garanție de 24 luni și post garanție zece ani”, a anunţat Ioan Onofrei, director adjunct al Colegiului ”AT Laurian”.

Potrivit oficialului, înlocuirea, montarea și reglarea ceasului costă 18.000 lei. Viorel Coman dorește să obțină această sumă din sponsorizări de la persoane fizice și juridice şi deja a primit o parte din bani.

Vă rugăm să îl sprijinim în inițiativa sa. Pentru toate sumele, depuse numerar la casieria colegiului, donatorul va primi chitanță de la Asociația Comitetelor de Părinți din Colegiul <Laurian> și contract de sponsorizare. Cei care doresc să contribuie, prin virament bancar, banking etc. o pot face trimițând banii în contul Asociaţiei Comitetelor de Părinţi din Colegiul <Laurian>, IBAN RO96 BRDE 070S V012 6210 0700”, a transmis Ioan Onofrei.

Donatorii trebuie să menţioneze explicit numele  (sau numele firmei) în formular și să treacă, la detalii despre transferul bancar, Reparaţii ceas „A T L”. „Toate sumele provenite vor fi folosite, astfel, doar în acest scop. Dacă doriți contract de sponsorizare pentru suma donată sau orice alte informații, puteţi trimite un mesaj pe emailul cn.atlaurian@gmail.com”, a concluzionat Ioan Onofrei.

Deja ai votat!