sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăLocal BTO nouă premieră la Teatrul „Vasilache”

O nouă premieră la Teatrul „Vasilache”

Teatrul pentru Copii și Tineret „Vasilache”, în parteneriat cu Universitatea Naţională de Arte „George Enescu” Iaşi, prezintă în premieră, în cadrul Studioului de teatru pentru tineret, spectacolul „Cântecul lebedei”, adaptare, după A.P.Cehov.

Sub egida „Teatrul Vasilache – Teatrul tinerilor regizori”, spectacolul „Cântecul lebedei”, va fi prezentat sâmbătă, 31 octombrie, dar şi duminică, 1 noiembrie, cu începere de la ora 18:00.

Regia artistică este semnată de Vali Popa, iar protagoniştii spectacolului sunt Marius Rogojinschi şi Anamaria Chelaru. Din echipa de realizare a spectacolului mai fac parte: lector universitar doctor Antonella Cornici (coordonator), Anamaria Chelaru (asistent regie) şi Alin Gheorghiu (sufleor).

„O compoziţie în care regăsim toate momentele vieţii”

<Cântecul lebedei> este un gând al lui Cehov aşternut pe hârtie în doar câteva ore ce conţine deopotrivă trăiri intense, zbateri, regrete şi neputinţa unui actor ajuns la maturitatea înţelegerii de sine. Un personaj care ne invită să reflectăm asupra condiţiei artistului.

Spectacolul aduce în faţa auditoriului dimensiunea existenţei creatorului aflat într-un permanent exerciţiu de forţă şi echilibru între dramatismul vieţii şi magnificența iluziei. Un discurs despre liberul arbitru şi consecinţele sale.

E o invitaţie la gând, la bucurie, la sensibilitate şi nu în ultimul rând la prezent, un prezent care poate fi şi un posibil sfârşit. O compoziţie în care regăsim toate momentele vieţii”, a declarat regizorul Vali Popa.

Spectacolul se adresează tinerilor cu vârsta peste 14 ani.

Avanpremiera spectacolului va avea loc astăzi, 28 octombrie, începând cu ora 18:00.

Biletele sunt puse în vânzare, la prețul de 15 lei, în ziua şi la locul desfăşurării spectacolului. Intrarea la spectacol se face cu o oră înaintea începerii acestuia. Numărul maxim de locuri în sala Teatrului „Vasilache” este de 51.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
0.9 ° C
4.6 °
-0 °
94 %
1.4kmh
16 %
sâm
14 °
Dum
14 °
lun
8 °
mar
12 °
mie
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...