Senator botoşănean pozitiv la Covid

Covid loveşte şi în politicieni. În această dimineaţă, senatorul Lucian Trufin a fost declarat pozitiv la noul coronavirus. Acesta s-a testat marţi după ce cu o zi înainte manifesta uşoare simptome care puteau fi asociate unei infecţii cu SARS-CoV-2. „Ieri m-am testat. Am avut nişte frisoane, după care m-am simţit bine, dar mi-am zis să merg să mă testez. Am fost la UPU (n.r. – Unitatea de Primiri Urgenţe) şi m-am testat. De atunci sunt acasă, dar pe mine nu m-a anunţat nimeni. Aflu de la presă că sunt pozitiv”, a declarat Lucian Trufin.

Reprezentanţi Direcției de Sănătate Publică (DSP) Botoșani urmează să ia legătura cu el şi să efectueze ancheta epidemiologică pentru stabilirea contacților direcți. Aceasta se anunţă una destul de dificilă, mai ales că, în ultima perioadă, Lucian Trufin, ca senator şi deschizător de listă a PSD-ului la Camera Superioară a fost implicat în mai multe acţiuni de la depunerera candidaturilor, la cele de constituire a consiliilor locale (CL) şi depunerea jurămintelor de către primarii PSD, dar şi la constituirea Consiliului Judeţean şi la activităţile politice de precampanie. Lucian Trufin, potrivit postărilor de pe pagina sa de socializare a fost la ceremoniile de la CL a oraşelor Bucecea şi Săveni, dar şi a comunelor Todireni, Santa Mare, Dângeni, Dersca, Dobârceni şi Vlăsineşti.

La acţiunile publice, în special la cele de învestire în funcţie a primarilor şi la depunerile de jurăminte, Lucian Trufin şi ceilalţi participanţi au purtat mască şi s-au respectat măsurile de distanţare sociale, astfel că riscul de transmitere comunitară a fost mic. Rămâne de stabilit de către DSP dacă aceste măsuri de prevenţie au fost respectate şi în cadrul celorlalte activităţi politice prilejuite de apropierea alegerilor parlamentare.

Deja ai votat!