Sindicaliştii din AJOFM cer demisia Violetei Alexandru

0

Aflaţi de o săptămână în grevă de avertisment, sindicaliştii din Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) au ajuns la limita răbdării şi cer demisia ministrului Muncii, Violeta Alexandru, întrucât aceasta ignoră dialogul pentru rezolvarea problemelor din sistem şi este preocupată doar de imaginea proprie. „Doamna ministru continuă să ignore orice principiu, ignoră dialogul, încălcând grav dispoziţiile legislaţiei muncii, afişând un comportament sfidător la adresa angajaţilor prin încălcarea valorilor morale, un comportament care produce efecte negative în planul relaţiilor sociale, spun sindicaliştii.

Ei susţin că repetatele solicitări adresate ministrului Muncii au rămas fără soluţii. Mai mult, încă de la preluarea mandatului, ministrul Muncii „a manifestat un total dezinteres faţă de dificultăţile întâmpinate de cele patru instituţii ce formează Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale în asigurarea activităţii”. „Inspecţia Muncii îşi desfăşoară activitatea cu un efectiv de sub 2.000 de angajaţi pe întreg teritoriul României. Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă are o structură în teritoriu bazată pe aproximativ 1.700 de angajaţi. Casa Naţională de Pensii Publice cu structura teritorială gestionează peste cinci milioane de pensii cu aproximativ 3.200 de angajaţi. Agenţia Naţională pentru Prestaţii şi Inspecţie Socială cu structura teritorială au împreună aproximativ 1.300 de angajaţi. Atragem încă o dată atenţia că, în lipsa unor soluţii pentru deblocarea ocupării posturilor vacante, deficitul mare de personal poate duce la blocarea activităţii în instituţii”, mai spun sindicaliştii.

„Noi am dus greul pandemiei. Odată cu pandemia a venit peste noi un val de treaba, dar ne-am adaptat, am făcut plățile pentru ajutorul de șomaj, pentru 41,5% și toate celelalte cu programele pe care le avem, cu aplicațiile pe care le avem și dumneaei este tot nemulțumită”, declara, în momentul declanşării grevei japoneze, Gabriela Dobrotă, liderul Sindicatul AJOFM Botoșani, afiliat la Federaţia Sindicatelor din Ministerul Muncii.

Deja ai votat!