Un tânăr social democrat va fi numit administrator public

Consilierul municipal PSD Mircea Magdalena va fi propus pentru a ocupa funcţia de administrator public al municipiului Botoşani. Anunţul a fost făcut de primarul Cosmin Andrei. Această funcţie s-a vacantat prin plecarea la pensie a Adrianei Zăiceanu, oficial care a fost administrator public începând cu anul 2008. Potrivit noului Cod Administrativ, mandatul administratorului public se încheie odată cu cel al primarului.

Mircea Magdalena a depus ieri jurământul în calitate de consilier local. El va trebui să renunţe la mandat, iar în Consiliul Municipal va intra un alt social democrat, aflat pe lista de supleanţi, respectiv Miluţă Timofte.

Mircea Magdalena vine la primărie de la ANRSC

Mircea Magdalena are 33 de ani şi este şeful Agenţiei Teritoriale Botoşani a Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice (ANRSC). El a absolvit Facultatea de Științe Politice Sibiu şi Facultatea de Drept la Universitatea Danubius. Deține un master la Universitatea Lucian Blaga, specializarea Promovarea Securității prin Relații Internaționale, Sibiu.

În perioada 2010 – 2014, a lucrat în domeniul asigurărilor, iar în perioada 2016 – 2018, a fost consilier parlamentar în cabinetul senatorului Doina Federovici. În septembrie 2018 a intrat în ANRSC, pe un post de expert administraţie publică, iar din octombrie 2019 conduce Agenţia Teritorială Botoşani a ANRSC.

Mircea Magdalena este membru PSD din 2010 şi face parte din Biroul Politic al Organizației Municipale Botoşani.

Deja ai votat!