Centrele sociale intră toate în carantină

0

În cadrul şedinţei de Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) s-a mai decis ca toate centrele sociale din judeţ „să fie închise”, adică vor fi carantinate după modelul din perioada stării de urgenţă, personalul urmând să lucreze 14 zile cu 14.

„În toate centrele rezidențiale de îngrijire și asistență a persoanelor vârstnice, centrelor rezidențiale pentru copii și adulți, cu și fără dizabilități, precum și pentru alte categorii vulnerabile de pe raza județului Botoșani se va efectua dezinfectarea spațiilor de către fiecare instituție responsabilă. Fiecare instituție beneficiară va organiza programul de lucru al angajaților în cadrul centrelor rezidențiale pentru copii și adulți, cu și fără dizabilități, precum și pentru alte categorii vulnerabile din județul Botoșani, astfel încât începând cu data de 30.10.2020 activitatea acestora să se desfășoare pe schimburi de 14 zile calendaristice, asigurând măsurile de continuitate a activității”, se arată într-o altă hotărâre a CJSU.

Decizia a fost luată după ce mai multe centre sociale aflate în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, a Consiliului Judeţean, dar şi private s-au transformat în focare. Aici, atât personalul, cât şi beneficiarii sunt testaţi o dată la şapte zile.

„Vom respecta hotărârea CJSU, chiar dacă sunt unele aspecte neplăcute la mijloc. Până mâine dimineață ne vom organiza și atât beneficiarii cât și o parte dintre salariați vor fi izolați în centre pentru o perioadă de 14 zile”, a declarat Dan Şlincu, directorul DGASPC.

Deja ai votat!
se încarcă...