Curg amenzile pentru cei care nu respectă măsurile de protecție anti-Covid

0
300

Acțiunile organizate de autorități pentru verificarea modului în care sunt respectate măsurile impuse în contextul stării de alertă au continuat și pe parcursul zilei de ieri. Forțele de ordine, împreună cu inspectori din cadrul instituțiilor de control, au verificat din nou zonele aglomerate, centrele comerciale, piețele, târgurile, dar și mai multe restaurante și terase. Controale au avut loc și în gări sau autogări, precum și în mijloacele de transport în comun.

„În cadrul acțiunilor echipele de control au verificat 115 locații de interes, dintre acestea 84 fiind restaurante, 23 de mijloace de trasport public în comun, opt fiind gări și autogări, prilej cu care au fost legitimate aproximativ 900 de persoane. În urma neregulilor constatate au fost aplicate 65 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 12.200 lei, 46 dintre aceste sancțiuni fiind aplicate de către polițiștii botoșăneni, 13 de către jandarmi, iar 6 de către polițiștii locali”, a arătat Simona Pușcașu, din cadrul Compartimentului de Relații Publice al Inspectoratului de Poliție Județean.

În acest contest, autoritățile spun că acțiunile pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2 vor continua și zilele viitoare, în toate zonele județului. „Recomandăm tuturor cetățenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte mască de protecție, să nu se expună la riscuri și să respecte toate măsurile de protecție dispuse în această perioadă”, a adăugat Simona Pușcașu.

 

Deja ai votat!