Paşaport pentru viitor – proiect pentru tinerii din mediul rural

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Botoșani, în parteneriat cu Şcoala Gimnazială 1 Blândeşti, a implementat a VII-a ediție a proiectului ”Pașaport pentru viitor”. Acest proiect a obținut în anul 2019 premiul al III-lea la Gala Tineretului din România – secțiunea Centre de Tineret, organizată de Ministerul Tineretului și Sportului.

Participanții, aflați în pragul unei decizii importante, au fost ajutați să se autoevalueze, să verifice concordanța personalitate – carieră/profesie, să înțeleagă importanța continuării studiilor pe o filieră care să asigure o compatibilitate cât mai bună cu profilul lor de interese. Elevii au primit numeroase informații, dar au fost și ghidați cu privire la a le căuta ei înșiși, astfel încât să poată lua cele mai bune decizii, să-și aleagă filiera educațională cea mai potrivită. La finalul proiectului toți cei 21 tineri și-au stabilit  traseul educațional”, au transmis reprezentanţii DJST.

Potrivit acestora, într-o perioadă dificilă pentru întreaga societate, generată de pandemia COVID-19, este foarte important ca tinerii să poată participa, în condiții sigure, la proiecte importante pentru viitorul lor.

Deja ai votat!