Ada Macovei – „Sunt vremuri grele, pentru care ne pregătim din mers”

Ada Macovei a anunţat că se va adresa instanţei, dacă proiectul vizând majorarea cuantumului burselor elevilor nu va fi pus în dezbaterea deliberativului local

Ada Macovei, inspector şcolar general adjunct, le-a transmis elevilor, cadrelor didactice şi părinţilor să facă tot ceea ce este posibil pentru a-şi proteja sănătatea. Apelul oficialului vine în contextul în care de astăzi, 30 octombrie, municipiul Botoşani a intrat în scenariul roşu.

Trecem în învățământul online, care ne privează de socializare, de energia pe care o luam de la copii, de emoția unică a lecțiilor înțelese din clasă, de răspunsul entuziast al unora dintre copii si de tot ce înseamnă contactul direct cu elevii noștri. Sunt vremuri grele, pentru care ne pregătim din mers, care impun schimbări bruște și adaptare permanentă la nou. Vom face față și ne vom descurca, sunt sigură!”, a spus oficialul.

Totodată, inspectorul şcolar general adjunct a arătat că în aceste zile a avut întrebări de la cadrele didactice și de la sindicate, care reclamă libertatea profesorilor de a alege de unde desfășoară lecțiile online: de acasă sau de la școală.

Contractele noastre de muncă stipulează clar locul de muncă, dar în situații întemeiate, cu act adițional la contract, locul desfășurării activității poate fi modificat. În aceste condiții, apelul meu este la învățământ de calitate! Sunt profesori care au acasă toată logistica necesară și toate materialele didactice de care au nevoie. Sunt alții, care au la școală toate aceste lucruri. E mult mai important să respectăm orarul elevilor și să ne facem datoria cât putem de bine, pentru ca timpul acesta să nu fie pierdut, iar elevii să poată obține performanțe școlare, pe măsura interesului și a capacităților lor intelectuale. Latura afectivă și cea emoțională, poate vor fi afectate mai puțin, dacă vom fi sănătoși și dacă vom putea identifica strategiile optime pentru progresul școlar, ținând elevii <conectați la educație>.

Vă doresc din tot sufletul, sănătate și putere!

Vom fi bine!”, a mai transmis Ada Macovei.

Deja ai votat!