Ministrul Sănătăţii face apel la respectarea normelor sanitare (video)

0

Venit în vizită la Botoşani ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a purtat o serie de discuţii cu autorităţile asupra situaţiei în care se află judeţul în contextul pandemiei de Covid19. La discuţii au participat prefectul Dan Nechifor, directorul Direcţiei de Sănătate Publică, Monica Adăscăliţei, directorii tuturor spitalelor din judeţ, dar şi de senatorul Costel Şoptică.

După discuţii ministrul a susţinut o conferinţă de presă. Aceasta a declarat că au fost evaluate numărul de locuri din spitale, adresabilitatea la Unitatea de Primiri Urgenţe, dar şi posibilitatea de a suplimenta numărul de paturi din secţiile de terapie intensivă. „Este necesară solidaritatea în acest moment greu. La nivel judeţean avem Comitetul Judeţean pentru Coordonarea Intervenţiei care în funcţie de evoluţie impune măsuri în anumite localităţi şi în anumite condiţii. Recomand încă o dată respectarea acestor măsuri şi recomand autorităţilor locale implicarea maximă alături de sistemul medical”, a declarat ministrul.

Vom putea impune restricţii, chiar până la carantinarea localităţilor”

În vizita sa la Botoşani oficialul a declarată că în acest moment autorităţile nu iau în calcul reintrarea în starea de urgenţă. „După cum aţi văzut am făcut abordarea local. Vom putea impune restricţii, chiar până la carantinarea localităţilor doar la nivel local. Fiecare Comitet Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă îşi face o evaluare, primeşte o informare de la Direcţia de Sănătate Publică în primele 24 de ore, evaluează evoluţia pe 48 de ore şi atunci ia o decizie”, a spus Nelu Tătaru, care a adăugat că decizia carantinării se ia în funcţie de numărul de cazuri.

Oficialul a precizat că una dintre marile probleme cu care se confruntă spitalele este lipsa de oxigen. De asemenea acesta a precizat că începerea şcolii şi alegerile nu au influenţat creşterea numărului de cazuri de Covid19. Asta deoarece aceste momente au fost foarte clar reglementate, însă a adăugat că reguli la fel de clare ca în unităţile de învăţământ ar trebui să fie respectate şi în afara acestora.

Deja ai votat!
se încarcă...