Pagube de 12.000 de lei în urma unui incendiu

O familie din satul Mesteacăn, comuna Corni, s-a ales cu o pagubă de 12.000 de lei, în urma unui incendiu care i-a cuprins o bucătărie de vară și un depozit de furaje.

Evenimentul s-a produs joi după-amiază, din cauza unui aparat electrocasnic (cuptor electric) lăsat sub tensiune nesupravegheat. Solicitați să intervină pentru stingerea incendiului, pompierii botoșăneni s-au deplasat la fața locului cu două autospeciale cu apă și spumă.

„La sosirea forțelor de intervenție, ardeau bunurile din bucătăria de vară, depozitul de furaje, existând pericolul de propagare a flăcărilor la alte construcții din gospodărie, dar și la casa vecinului”, a precizat Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență(ISU) Botoșani.

Potrivit acelorași surse, pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor au intervenit, în total, nouă pompieri militari și voluntari, mai bine de două ore. Cel mai probabil, incendiul a fost generat de un scurtcircuit.

În acest context, reprezentanții ISU Botoșani au venit cu o serie de recomandări pentru populație, în vederea prevenirii unor evenimente de acest gen.

Nu lăsați nesupravegheate aparatele electrice în funcțiune.

Nu suprasolicitați rețeaua electrică prin folosirea simultană a mai multor aparate de mare putere.

Nu utilizați aparatele electrice, cablurile, prizele și întrerupătoarele cu defecțiuni sau improvizații.

Nu amplasați cablurile electrice pe materiale combustibile.

Nu amplasați cablurile electrice sub covoare. Călcând pe ele se vor deteriora și vor genera scurtcircuit.

Nu introduceți direct în priză conductori fără ștecher.

Deja ai votat!