Serviciu nou în primărie pentru pieţe şi cimitire

Serviciul Public de Administrare Pieţe, Obor şi Cimitire, înfiinţat prin votul consilierilor municipali, îşi va începe activitatea pe 1 noiembrie. Acest nou serviciu al municipalităţii botoşănene va avea sediul în Piaţa Centrală şi se va ocupa de pieţele, oborul şi cimitirele, obiective aflate până acum în administrarea societăţii Urban Serv.

Concursul organizat de municipalitatea botoşăneană pentru ocuparea funcţiei de şef serviciu a fost câştigat de Marinela Vieriu, şefa biroului achiziţii şi contractări din cadrul Urban Serv. În perioada 1996 – 2005, Marinela Vieriu a coordonat serviciul de administrare pieţe şi cimitire din cadrul Urban Serv. La această dată, în noul serviciu mai sunt ocupate două posturi, unul în compartimentul contabilitate şi altul în cel juridic.

Acum suntem în organizare. Deocamdată nu pot să vă spun primele măsuri pe care le vom lua. Întâi să vedem documentele, să parcurgem primii paşi şi după aceea vom anunţa programul. Noi ne dorim o revigorare şi să dăm un aspect nou serviciului şi activităţilor de aici”, a declarat Marinela Vieriu.

Înmormântări refuzate lunea din cauza superstiţiilor

Aşteptările botoşănenilor sunt mari în privinţa activităţii noului serviciu. O primă problemă care trebuie rezolvată este cea legată de programul groparilor, ştiut fiind faptul că aceştia au liber în zilele de duminică şi luni. Astfel, în cazul în care se înregistrează un deces în ziua de vineri, este destul de complicat de programat înmormântarea duminică sau luni. „De obicei, nu se fac înmormântări lunea şi de aceea, conform Codului Muncii, noi am stabilit zilele libere duminică şi luni. Orice persoană care lucrează trebuie să aibă două zile libere pe săptămână. Dar, în cazul în care au fost solicitări să facem înmormântări duminica, sau luni, le-am onorat”, a explicat Marinela Vieriu.

În unele zone, dăinuie superstiţia că în prima zi a săptămânii, luni, nu este bine să se facă înmormântare „pentru că e începutul săptămânii şi ar muri toţi din casă”. Unii preoţi susţin însă că această superstiţie nu trebuie luată în considerare, înmormântarea putându-se face în orice zi a săptămânii.

Deja ai votat!